Vantaan Kilterinrinne

Myyrmäki

As. Oy:t Vantaan Afrodite, Athene ja Dione ovat osa Kilterinkujan asemakaavan muutosta. Tontti sijaitsee eri aikakausina rakennettujen asuin- ja liikerakennusten sekoittuneessa kaupunkiympäristössä.

Kahdesta asuinkerrostalosta ja piharakennuksesta koostuva hanke muodostaa kaarevan ja visuaalisesti kolmeen rakennusmassaan jakautuvan kokonaisuuden. Suotuisaan ilmansuuntaan avautuvista asunnoista avautuu näkymät pitkälle Helsingin puolelle Honkasuon puukerrostaloalueelle. Rakennusten julkisivut ovat paikalla muurattua tiiltä ja niiden sävyt vaihtelevat taloyhtiökohtaisesti. Myös parvekkeiden etureunojen tiiliverhoukset ovat paikalla muurattuja ja ne muodostavat vankan jalustan ylöspäin keveneville, värikkäämmille rakennusosille. Parvekkeiden taustaseinät on pidetty vaaleina asuntojen valoisuuden lisäämiseksi sekä neutraalina taustana muurauksille ja värikkäille metalliosille.

Rakennusten ylimpiin kerroksiin sijoittuu korkeampia parviasuntoja sekä asukkaiden yhteiset saunaosastot ja kerhotilat, joissa on suuret lasitetut parvekkeet. Pienimpiin asuntoihin on jätetty huoneistojen väliseen seinään aukkovaraus, joka mahdollistaa asuntotypologioiden muuntojoustavuuden tulevaisuudessa.

Sijainti: Myyrmäki, Vantaa
Tilaaja: T2H Rakennus Oy
Laajuus: 8 625 m² (172 asuntoa)
Valmistumisvuosi: 2021
Valokuvat: Ville Eerikäinen